Z těstovin

Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou

22.12.2013 20:32
45 minut
Snadné

 

 

 

 

Předvařte si 12 kusů plátků lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte 300g hub a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na olivovém oleji. Přidejte 2 lžíce citronové šťávy a nechte 2 minutky provařit. Veškerou tekutinu z hub dejte pak stranou, houby smíchejte s 300g ricotty a 2 lžícemi nasekané bazalky, osolte a opepřete.

Na každý plátek uvařených plátků lasagní umístěte 1 lžíci houbové směsi a zarolujte. Umístěte do větší vymazané zapékací mísy.

Smíchejte rajčata z plechovky se dalšími 2 stroužky prolisovaného česneku, tymiánem, oregánem, solí a pepřem. Přidejte tekutinu z hub, pokud máte. Zarolované lasagne - cannelloni zalijte račatovou směsí. Posypte nastrouhanou mozzarellou a 25-30 minut pečte na 180°C.

 

Orientální nudlová směs

22.12.2013 19:51
30 minut
Snadné

Na rozpáleném oleji osmažte na kousky 2 nakrájená kuřecí prsa, pak vyjměte a dejte na stranu. Přidejte na nudličky nakrájené papriky (červenou, zelenou a žlutou), 2,5 cm oloupaného nakrájeného zázvoru a 150g čerstvých rozčtvrcených žampionů a smažte 3 minuty.


Asijské vaječné nudle (350g) uvařte podle návodu na obalu, pak přidejte maso zpět do pánve společně s nudlemi.
V misce si smíchejte 150 ml kuřecího vývaru, 2 lžíce kečupu, 3 lžíce sójovky a lžíci škrobu a nalijte to do pánve, promíchávejte a nechte smažit další 2-3 minutky.

Podávejte posypané sezamovými semínky a zakápnuté sezamovým olejem.

 

Spaghetti con polpettini

27.10.2013 16:24

 

Je vhodné, abyste při vaření omáčky použili nádobu, kterou budete moct dát do trouby. Na omáčku si rozehřejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm 1 malou nakrájenou cibulku. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zlehka smažte další 3 minutky. Přilijte 40 ml červeného vína a vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 2 třetiny. Přidejte  0.7 litru rajčatové omáčky, bobkový list a snítku tymiánu a povařte. Dochuťte a dejte stranou. Rajčatovou omáčku si můžete koupit jako takovou např v Intersparu, nebo můžete použít konzervovaná rajčata.

 

    Na  polpettini, nebo-li masové kuličky, budete potřebovat 500g mletého masa, 30g opražených piniových oříšků, 50g strouhaného parmazánu a pecorina, 30g nakrájené pancetty, 2 lžíce strouhanky, 2 stroužky prolisovaného česneku, žloutek, oregáno a petrželku, rozmarýn a tymián a pořádně prohněťte, než se suroviny spojí. Vytvarujte masové kuličky velikosti pingpongového míčku. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a kuličky ze všech stran osmahněte. Pak vložte do omáčky a do trouby a pečte asi hodinu na 190°C dokud omáčka nezkoustne a maso nepropeče.

 

    Uvařte špagety a smíchejte s omáčkou. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a snítkou bazalky.

Těstoviny Pepperoni

10.08.2013 21:26

Foceno s bleskem, takže se vám příště pokusím dát lepší fotku. 30-ti minutové jídlo pro 4 osoby. Normálně můžete salám pepperoni (200g) nakrájet a přidat do rajčatové směsi, ale protože je trochu pikantnější, nebyla jsem si jistá, jestli by to děti jedly. Tak jsem ta kolečka rychle osmahla zvlášť a myslím, že to ničemu neuškodilo. 

 

Na oleji zlehka osmahněte nakrájenou cibulku. Po chvíli přidejte nakrájené a odsemínkované papriky (červená + zelená), 2 plechovky konzervovaných rajčat, 2 lžičky mleté papriky (podle chuti i pálivé) a 2 lžíce protlaku. Vařte 10-15 minut, dokud se tekutina trochu nezredukuje. Osolíme a opepříme.

Smíchejte s uvařenými penne těstovinami a můžete podávat posypané petrželkou.