Polévky

Thajská kuřecí polévka s houbami

10.08.2013 20:31

Velmi rychlý recept, zabere vám 15-20 minut a nakrmíte 4 osoby. Můžete využít zbylá kuřecí prsa/stehna z pečeného kuřete z předchozího dne. Pokud je nemáte vložte syrové maso do hrnce společně s houbami. 

V hrnci smíchejte litr kuřecího vývaru, lžíci červené kari pasty, lžíci útřicové omáčky, limetkovou šťávu a většinu kůry z  jedné limetky. Přiveďte k varu, přidejte nakrájené žampiony (100g), 1 - 2 hrsti sušených hub a nakrájené bílé části půlku svazku jarních cibulek a pár minut povařte. Přidejte rýžové nudle, natrhané kuřecí maso (200g) a většinu nakrájené zelené části cibulek, vařte dalších 3-4 minut. Servírujte, posypte zbylou cibulkou a limetkovou kůrou.