Rychlovky
Marocké žampiony s cizrnou
22.12.2013 20:271 červenou cibuli nakrájejte na plátky, osmahněte na trošce olivového oleje, dokud nezezlátne. Pak přidejte půl lžičky skořice a 1 mletého kmínu a půl minuty dát smažte a míchejte. Přidejte 250g rozčtvrcených žampionů, plechovku přecezené cizrny a plechovku krájených rajčat, osolte a opepřete podle chuti a povařte asi 8 minut.
Mezitím připravte kuskus - do mísy nasypte kuskus, osolte a opepřete, přidejte lžičku másla, zajijte horkou vodou a nechte odstát.
Servírujte s povařenými zelenými fazolkami.
Asijský kuskus
10.08.2013 21:17U tohoto 20-ti minutového jídla si pochutnají 4 strávníci. Tento recept je můj výtvor, kdy jsem použila suroviny, které obvykle doma míváme a papriky.
Hrst sušených hub zalijte v hrnku horkou vodou. Papriky (3 kusy, nejlépe každá jiná barva), chili papričku, větší cibuli a 4 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky.
Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou zeleninu. Po troškách přidáme sójovou omáčku (4 lžíce), potom houby a nakonec kuskus (2 hrnky). Postupně podléváme horkou vodou, můžeme použít i vodu z hub - dodá lepší chuť. Díky sójové omáčce nemusíme solit. Necháme vstřebat vodu a ještě 2 minutky smažíme. Nezapomeňte míchat, aby se vám to nepřipálilo nebo nepřilepilo.