Rychlovky

Marocké žampiony s cizrnou

22.12.2013 20:27

1 červenou cibuli nakrájejte na plátky, osmahněte na trošce olivového oleje, dokud nezezlátne. Pak přidejte půl lžičky skořice a 1 mletého kmínu a půl minuty dát smažte a míchejte. Přidejte 250g rozčtvrcených žampionů, plechovku přecezené cizrny a plechovku krájených rajčat, osolte a opepřete podle chuti a povařte asi 8 minut.

Mezitím připravte kuskus - do mísy nasypte kuskus, osolte a opepřete, přidejte lžičku másla, zajijte horkou vodou a nechte odstát.

Servírujte s povařenými zelenými fazolkami.

 

Asijský kuskus

10.08.2013 21:17

U tohoto 20-ti minutového jídla si pochutnají 4 strávníci. Tento recept je můj výtvor, kdy jsem použila suroviny, které obvykle doma míváme a papriky. 

Hrst sušených hub  zalijte v hrnku horkou vodou. Papriky (3 kusy, nejlépe každá jiná barva), chili papričku, větší cibuli a 4 stroužky česneku nakrájejte na tenké plátky.

Na rozehřátém oleji orestujte nakrájenou zeleninu. Po troškách přidáme sójovou omáčku (4 lžíce), potom houby a nakonec kuskus (2 hrnky). Postupně podléváme horkou vodou, můžeme použít i vodu z hub - dodá lepší chuť. Díky sójové omáčce nemusíme solit. Necháme vstřebat vodu a ještě 2 minutky smažíme. Nezapomeňte míchat, aby se vám to nepřipálilo nebo nepřilepilo.