Archiv článků

Omáčka z kýty

30.12.2013 16:19
Další jednoduchý recept z babiččiny kuchyně.   Jednu malou cibulku najemno nastrouhejte a zlehka osmahněte na oleji v hrnci. Nasypte kmín (celý i drcený), pepř a sůl. Ani kmínu ani civule nedávejte moc, aby vám omáčka nezhořkla. Nalijte vodu, přidejte kostičku bujónu a vložte celý kousek...

Rajská

30.12.2013 15:59
Věřím, že mnozí znají i jiný recept. Když jsem se sama chtěla naučit rajskou, hledala jsem všude možně, ale recepty se mi zdály poměrně složité. Jsem si říkala, že přece to mamka takhle složitě nedělá. No, protože to mělo být překvapení, zazvonila jsem tenkrát na sousedku - kuchařku, která mi...

Papriková smetanová omáčka

28.12.2013 20:10
Pokud nemáte rádi rajskou, toto je skvělá varianta, pokud si chcete dát plněné papriky. Naučila mě jí babička a teta jí teď strejdovi vaří alespoň 2x měsíčně, jak je rozmlsanej... :D    Začínáme klasicky s menší cibulí, nakrájejte jí nadrobno. 5 rajčat a 5 "bílých" paprik nakrájejte na...

Houbový guláš

22.12.2013 21:25
40 minut Středně obtížné         Rozpusťte 2 lžíce sádla, přidejte 1 nahrubo nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte asi půl kila nakrájených hříbků, kmín a sůl a nechte 10-15 minut restovat. Můžete podlít trochou vody a houby...

Omáčky

22.12.2013 21:12
 Asi se ptáte, proč tentokrát nepíšu kolik čeho máte dát. Omáčky jsem vždycky vařila "odhadem" - pokaždé jsem totiž měla jiné množství tekutiny a pak ochutnávám a přidávám ingredience. Při zahušťování si připravím směs mouky a vody - a vždy raději více, než méně. Moje mamka mě učila, že...

Houbová smetanová omáčka

22.12.2013 21:09
  Do hrnce nalejte vodu, přidejte bobkový list, kuličky pepře, sůl a nakrájené ( cca 2cm) a očištěné hříbky. Krátce povařte (10 minut). Hladkou mouku si rozmíchejte ve vodě a omáčku zahustěte, povařte, míchejte, aby se nepřipálila, a pak přilijte kelímek smetany. Dochuťte cukrem,...

Koprová omáčka

22.12.2013 20:57
Klíčem k výborné koprovce je silný hovězí vývar. Hovězí plátky dejte do studené osolené vody a pomalu zahřívejte několik hodin. Voda by se neměla vařit, jen tak bude maso křehké a pustí hodně šťávy. Nepoužívejte bujónové kostičky.    Maso vyjměte, nechte projít varem, pak ztlumte a...

Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou

22.12.2013 20:32
45 minut Snadné         Předvařte si 12 kusů plátků lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte 300g hub a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na olivovém oleji. Přidejte 2 lžíce citronové šťávy a nechte 2...

Marocké žampiony s cizrnou

22.12.2013 20:27
1 červenou cibuli nakrájejte na plátky, osmahněte na trošce olivového oleje, dokud nezezlátne. Pak přidejte půl lžičky skořice a 1 mletého kmínu a půl minuty dát smažte a míchejte. Přidejte 250g rozčtvrcených žampionů, plechovku přecezené cizrny a plechovku krájených rajčat, osolte a...

Linecké cukroví

22.12.2013 20:16
Ve 750g hladké mouky rozdrobte 500g másla, přidejte 250g moučkového cukru,3 žloutky, strouhanou citronovou kůru a zpracujte těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici chvíli odpočinout. Pak vyválejte těsto - asi 3 mm tlusté a vykrajujte různé tvary. Pamatujte, že při pečení...
Záznamy: 1 - 10 ze 37
1 | 2 | 3 | 4 >>